Thursday, February 11, 2010

ROMANIA INTRE CAPITALISMUL DEMOCRATIC SI SOCIALISMUL POPULIST !

Problema majora a vietii politice romanesti este lipsa palpabila a unor diferente de program politic. Totul se reduce la autostampilari ideologice . Problama pensilor este o problema de maxima gravitate, care in niciun caz trebue sa fie intrebuintate pentru avantaje politice de moment.
Specialistii Bancii Mondiale avertizeaza ca Romania risca sa ramana fara bani de pensii in 2020, daca acestea vor continua sa se mareasca pe criterii electorale si fara o reforma a intregului sistem.
Este de reamintit ca in România existau peste 8 milioane de salariati si 3,5 milioane de pensionari in 1990, iar in prezent numarul lor a ajuns la mai putin de 5 milioane de salariati si peste 6 milioane de pensionari.
Altfel, in conditiile actuale de pensionare, in 2030 vom avea aproximativ 45% din populatie, pensionari”.
Intr-un raport al EU se spune : Britain, the Czech Republic, Cyprus, Ireland, Greece, Latvia, Lithuania, Malta, the Netherlands, Romania, Slovenia, Slovakia and Spain are all in real danger, the report says.
ATENTIE
In Marea Britania patidul Conservator de dreapta a devenit avocatul maririi varstei de pensionare.
CONCLUZIE
Partidele de dreapta PNL si sper Partidul Conservator trebue sa ramana de dreapta, Capitalismul liberal nu trebue confundat cu populismul socializant.
Numai capitalismul modern poate duce la prosperitate. Dupa parerea mea stegul LIBERAL poate avea diferite culori cu exceptia celui rosu

Robert Horvath DEVA http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

No comments: