Thursday, June 10, 2010

Ziaristii din intreaga lume impotriva lui Traian Basescu in apararea ziaristei Simona Fica !

(Petitie a Uniunii Internationale a Ziaristilor in sprijinul presei romane)
Am fost atacat in in decursul anilor de mafia Basescu dar niciodata direct. Pentru
a deruta politia si a pretinde ca este vorba de spargeri ordinare, serviciile romanesti au spart intregul cartier al galeriilor de arta Chelsea ( 7 sparger intr-o noapte ) . Scopul a fost sustragerea carnetului meu de telefoane si cateva fotografii. Cititihttp://devanewyork.blogspot.com/2009/11/atac-banditesc-ordonat-de-basescu-la.html.
In aceste zile atacurile impotriva ziaristilor sunt directe si fara menajamente. Ziarista de mare curaj si probitate profesionala este Simona Fica este supusa la atacuri greu de imaginat : spargerea locuintei, bataie,amenintari peste amenintari
chiar si din partea unei firme iraniene involvata in trafic de armament. etc.
In decursul zilelor trecute amenintarea devine personala. Prin consilierul sau Traian Basescu o ameninta personal pe ziarista de Exploziv News.
Vedeti documentele acestui atac de tip fascist ; http://www.exploziv-news.ro/
Cand banditii ataca la vedere inseamna ca sunt disperati si extrem de periculosi.
Sunt ingrijorat de soarta om singur si consider ca viata acestei ziariste in grava primejdie.
In calitate de ziarist american si corespondent SUA al Exploziv -News m-am adresat FBI-ului si Departamentului de Stat ( Romanian Desk ). Cea mai mare parte a companilor romanesti involvate in activitati ilegale de armament sunt companii mixte romane , licentiate in SUA. Cu alte cuvinte activitatea criminala si ilegala a lui Basescu intra sub lurisdictia legilor americane.
Tocmai cand scriam aceste randuri am primit o scriisoare deosebit de importanta. Uniunea Internationala a Jurnalistilor in numele a trei mii de membrii protesteaza impotrva ataculului impotriva ziaristei romane Sorina Fica si se ridica in apararea presei si mediei romane in pericol. (acest document in limba engleza, sta la dispozitia la dispozitia oricarui ziar sau blog interesat sa-l publice.) Pentru demonstratia pe care o pregatesc in in curand, am trimis invitatie de participare majoritatii organizatilor profesionale ca si reprezentatiilor presei straine aflate la New York.
Am inteles ca lupta lui Traian Basescu impotriva “mogulilor”si a ziaristilor incomozi este o preocupare esentiala si poate o va duce la bun sfarsit. Totusi ma intreb in aceasta fraza de incheiere, cum se va descurca el acum, cand jurnalistii intregii lumi se ridica impotriva lui, in apararea democratiei romanesti.
Am trimis invitatii pentru a participa la manifestatia ziaristilor si fotografilor profesionisti care vor avea loc in fata misiunii Romaniei la ONU ,in apararea ziaristei Sorina Fica,a libertatii presei, urmatoarelor organizatii: SOCIETY OF PROFESIONAL JURNALSTS, INTERNATIONAL JOURNALIS, FOREIGN COMMITTEE. PRESS FREEDOM NETWORK, NATIONAL PRESS CLUB, NATIONAL PRESS PHOTO GRAPHERSS ASSOCIATION, INTERNATIONAL PRESS ASSOCIATION FOREIGN PRESS CENTERS,,CPJ – Committee to Protect Journalists, THE SOCIETY OF PROFESIONAL FREELANCERS, INTERNATIONAL FEDERATION OF NEW MEDIA,INTERNATIONAL PRESS INSTITUTE, WORLD PRESS FREEDOM COMMITTE, REPORTERS SANS FRONTIERES.

Robert Horvath DEVA Cineast si ziarist de investigatii
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

1 comment:

Anonymous said...

Domnule Robert,ma intereseaza extrem de mult textul Petitiei si va rog sa mi-l trimiteti cat mai repede posibil
pe adresa mea de e-mail
sorin57@mail.ru.Va rog,de asemenea, sa-mi spuneti si pentru ce data ati trimis invitatiile pentru participarea la manifestatie.
Va multumesc enorm.Astept cu sufletul la gura.