FOX NEWS TELEVISION
Babies badly burned in maternity hospital accident
ABC NEWS
Romania is one of the European Union's poorest countries and its medical services are considered among the worst in the bloc.
Safety and hygiene standards remain little changed since communist times at many of its medical facilities.
Associated Press :
Thousands of doctors have left Romania in recent years for better paid jobs abroad. Hospitals are understaffed and cannot hire, as the government -- facing a sharp economic downturn -- is trying to keep the budget deficit down.
Reports of hospital patients who have to buy bandages, medicines and syringes abound in the Romanian media. Even some doctors concede they lack things like surgical thread and so cannot perform surgery unless the patients buy it.
phillyBurbs.com / News / World
The accident provoked a wave of public indignation, throwing light on Romania's poorly funded and understaffed health system.
Romania’s health service on brink of collapse
Bankrupt hospitals, closed-down operation rooms, poorly paid doctors and nurses, inadequate patient care and widespread corruption predominate in the Romanian health service 20 years after the restoration of capitalism.
Pachetul de austeritate, aprobat recent de guvernul conservator al lui Emil Boc se va inrautati doar această stare de lucruri. Reducerile va intensifica problemele cu care se confruntă infrastructura ţării deja inadecvate, cu costurile pentru sănătate care intră în creştere vertiginos salariile.
În ciuda promisiunilor de a nu adauga costuri suplimentare, guvernul se pregăteşte să ridice contribuţiilor de asigurări de sănătate impuse de la populaţie. Acest lucru ar putea creşte cu mai mult de 3 la sută în cazul în care propunerea Companiei Naţionale de Asigurări Sănătate (CNAS) este aprobat de guvern. În momentul de faţă, valoarea contribuţiilor la 10,7 la sută din venitul lunar, dar dacă propunerile CNAS sunt acceptate de angajaţi ar plăti 14 la sută din venitul lor pentru servicii de sănătate.
Guvernul a declarat, de asemenea, intenţia de a pune în aplicare un sistem de co-plată pentru îngrijirea sănătăţii. Astfel, pacienţii vor trebui să plătească bani în plus pentru serviciile medicale, care până în prezent au fost gratuit pentru cei asiguraţi. Ca urmare, accesul la îngrijire va fi o problema si mai mare pentru oamenii săraci, sau cei care trăiesc în zonele rurale deja cu acces limitat la îngrijiri medicale.
România are acum 435 de spitale, dar numai trei dintre acestea corespund standardelor europene, altele sunt drastic subfinanţate. Furnizorii refuză să livreze medicamente până când primesc banii le sunt datorate, pacienţii trebuie să aducă medicamente pentru tratarea lor şi, uneori, chiar propriile lor mese. Pacienţii sunt, de asemenea, forţaţi să cumpere vitamine, antibiotice, seringi si bandaje şi le aduce la spital, dacă au nevoie de tratament.
La sfârşitul lunii mai, un scandal a şocat ţară când un copil de opt luni ani a fost trimis acasă să moară, deoarece spitalul unde a fost tratată în mod public a declarat că nu a avut bani a plecat la tratament. O scrisoare oficială de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Mures a vorbit despre situaţia financiară foarte dificilă pentru spital şi incapacitatea acestuia de a primi şi trata pacienţii.
Acesta nu este singurul caz în care un spital plasat pacienţi într-un alt spital sau chiar în mormânt. Cazuri de femei care au dobândit infecţii după ce a fost admis la CFR 2 spital din Bucuresti prima pagină a ziarelor timp de o săptămână mai.
Peste 1.200 de cazuri de pacienţi care au primit infecţii, deşi sunt tratate în spital s-au raportat anul trecut in judetul Cluj. Un medic a explicat că acestea nu sunt cazuri de malpraxis, dar rezultatul, deoarece sistemul de sănătate este de multe ori forţaţi să cumpere cele mai ieftine medicamente. Uneori, livrările sunt aduse de pe navele de peste din China. ambalaj lor iniţiale pot fi deteriorate, crescând riscul de contaminare.
În urma discuţiilor cu reprezentanţii FMI, guvernul român se va închide 150 - 200 din 435 de spitale existente în ţară şi a tăiat între 9300 la 10.000 de paturi în spitale existente.
Potrivit statisticilor recente, 20 la sută din farmacii au fost închise de la începutul anului cu previziunile că această cifră va urca la 75 la sută până la sfârşitul anului 2010.
În acelaşi timp, mai mult de 6500 medici au părăsit ţara în acest an deja. Principalul motiv pentru acest exod este faptul că salariile sunt 8 la 10 ori mai mare în străinătate decât în România. Situaţia este alarmantă, ca mai multe spitale deja lipsa de personal.
Este în aceste condiţii că corupţia înfloreşte. Chiar şi cele mai simple tratamente sunt posibile doar cu plata de mita. Pentru mulţi medici astfel de plăţi backdoor sunt singura modalitate de a face capete întâlni.
Testele medicale de orice fel costa o avere. În cazul în care procedurile de ordine de medicul de familie astfel, pacienţii sunt trimişi la cozi interminabile de aşteptare a sistemului de stat şi sunt deseori supuse unui tratament inuman.
Elementul cel mai corupte din cadrul serviciului de sănătate românesc este un tratament stomatologic. Chiar şi în timpul regimului stalinist de stat a sprijinit toate tratamentele stomatologice, dar medicii gratuit în prezent de ratele umflate cu mult dincolo de capacitatea populaţiei de a plăti. Pensionarii, în special, şi cei care trăiesc în zonele rurale nu mai poate permite să meargă la dentist, chiar şi pentru o extracţie simplă sau o umplere. populaţiei din România ocupă ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte sănătatea dentară.
Angajaţii de la personalul medical s-au alăturat greve şi proteste care au avut loc în România în ultimele săptămâni. Austeritate măsurile propuse de către Guvernul Boc va fi în curând pusă în aplicare, precum şi consecinţele acţiunilor guvernului va avea implicaţii catastrofale pentru lucrătorii în domeniul sănătăţii, precum şi pentru populaţia din România.
Robert Horvath
Raport special for Nipon PRESS -Europe
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
No comments:
Post a Comment