Wednesday, December 23, 2009

CIZMAR,TIGAN,GOLAN.....REGE.

Situatia din Romania este mult mai grava decat se crede. Ulimul numar al revistei britanice ECONOMIST dedicat Europei de Est vorbestede posibilitatea destramarii Uniunii Europene. Islanda, Lituania au dat faliment. Urmeaza Grecia si Romania La noi se minte pe rupte.

Presa din intreaga lume vorbeste de problema emigratiei si de pericolului extremist. Problema tiganilor este desbatuta zilnic de ziarele din intraga lume. Pe langa aspectul imediat practic, desconsiderarea unei natiuni poate creia traume adanci noua si copiilor nostri.

Pentru o schimbare de imagine revenirea la monarhia constitutionala prezinta un avantaj evident. Aducerea pe tron a Printului NICOLAE varul printului CHARLES va schimba multe lucruri. O lustratie corecta ar elimina 95 la suta din clasa politica actuala. Aceasta lustratie va contine si anumite elemente economice. In acest fel triungul securitate, lumea interlopa, clanurile tiganesti va fi alungat de la putere. Noua restaurare politica nu este a unei revanse. Cei ce au gresit vor avea acelasi drepturi si indatorii ca si ceilati dar nu si avantaje nemeritate.

Se spune ca fiecare popor are conducatorii care ai merita. Sper ca Romania merita mai mult. De la un cizmar, tigan, golan..... la un rege este cale lunga. Romanii sunt un popor inteligent. Ei nu vor scapa ultima sansa printre degete. Am trimis in aceste zile o scrisoare viitorului rege al Angliei Printul Charles care ma onorat cu un raspuns. "ideia este foarte interesanta si surprinzatoare, dar in ultima instanta totul depinde de poporul roman".

Robert Horvath Deva cineast New York

http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

CITITI MESAJUL PRINTULUI NICOLAE ,VIITORUL REGE AL ROMANIEI, ADRESAT POPORULUI ROMAN CU OCAZIA ANULUI NOU.


No comments: