Thursday, July 1, 2010

NUMEROASE CENTRE DE ANTRENAMENT AL QUEDA FUNCTIONEAZA PE TERITORIUL ROMANIEI !

RAPORTUL SERVICIULUI ITALIAN

Al-Qaida are tabere de antrenament în România, susţine serviciul secret italian. Raportul arata ca trei lideri al-Qaeda, se ascund în România, unde au înfiinţat tabere de antrenament.

Autorităţile italiene au interceptat convorbiri telefonice ale persoanelor suspectate de terorism.Sa stabilit existenta unui centru de antrenament aproape de Galati unde luptatorii pentru Jihad, sunt instruiti in modul de utilizare a dispozitivelor explozive. În timpul unei anchete aprofundate de Raggruppamento Operativo Speciale (ROS) al Poliţiei Genova, au interceptat o conversaţie între două persoane suspectate de terorism, Tunisianul Jameleddine Ben Mohamed Ben Moussa si Bechir Kaouana. Ei au menţionat in convorbirile lor despre numeroase centre de antrenament Al-Qaida, România, Intimp ce SRI (Serviciul Român de Informaţii) a confirmat informaţiile, menţionând că au identificat si monitorizat activ conexiunile dintr-o reţea transfrontalieră legate de terorism., SIE (Serviciul de Informaţii Externe din România) neaga aceasta informatie. Un astfel de răspuns al serviciul condus de generalul Silviu Predoiu arata ca serviciile de fapt nu au nicio ideie despre centrul de terorism din Galati . Teroristii din Romania au numeroase legături în mai multe state europene, unde SIE ar fi trebuit să ia măsuri.
Ceea ce este important este dovada mult lăudat CNI (Comunitatea Naţională de Informaţii), sub controlul preşedintelui Băsescu nu este functional. Raportul demonstreaza ca surse de informaţii SRI despre teroriştii au ajuns la preşedintele român, care trebuia sa ceara analiză şi detalii din ambele servicii SRI şi SIE. Dar cu siguranţă acest lucru nu sa i întâmplat, având în vedere răspunsul primit de la cea din urmă instituţie.
Raportul concluzioneaza ca serviciul extern Roman se dovedeste din nou lipsit de profesionalismul departe de cerintele unei tari facand parte din NATO.

Robert Horvath

Corespondenta speciala pentru Nipon Press 

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

No comments: