Saturday, July 3, 2010

VICTOR BOUT VORBESTE DESPRE FRATELE DE ARME SI TERORISM TRAIAN BASESCU !

In vederea documentarului Triunghiul Mortii , Fratii de arme BOUT, KASSAR, BASESCU sotia mea fotograful si cineastul Kiyoko Horvath sa deplasat la Bangkok
unde a luat un nou interviu celebrului traficant de arme Victor Bout.
Interviul sa concentrat asupra noilor acuzatii pe care autoritatiile le aduc acestuia in incercarea de a obtine extradarea catre Statele Unite.
In noul act de acuzare al US Justice Department
"The arms that Bout has sold or brokered have fueled conflicts and supported regimes in Afghanistan, Angola, the Democratic Republic of the Congo, Liberia, Rwanda, Sierra Leone and Sudan," the Justice Department said.Bout "allegedly made a career of arming bloody conflicts and supporting rogue regimes across multiple continents, even using the US banking system to secretly finance a private fleet of aircraft," said US Attorney Preet Bharara.
In asteptarea filmarii propriuzise care a avut loc in inchisoare din Bangckok profitind de lipsa avocatului avocatului Lak Nitiwatvichan cineastul a adresat o intrebare despre un prezumtiv proces la New York si despre importantele documentelor pe careV. Vasilescu fostul director al Aeroportului de la Otopeni le-a pus la dispozitia tribunalului american. ( D.E,A american la scos pe acesta sub nasul autoritatilor romane cu un pasaport fals si la transportat in SUA in cel mai mare secret posibil. Acesta a facut declaratii sub juramant despre sute de transporturi catre teroristi si regiuni aflate sub embargou ONU )
"Toate transporturile facute cu flota mea ( 80 de avione si helicoptere ) sa facut cu acte legale . Armele au fost furnizate de companii legitime ale statului roman catre mijlocitori. Daca aceste arme au ajuns unde nu trebue nu este treaba mea. Eu am fost un profesionist care a organizat doar transporturile. Martorul meu in cazul in care voi fi extradat este Basescu. actualul Presedinte al Romaniei...........Daca cad eu vinovat cade si Basescu.
Facand un comentariu despre filmiu propriuzis Victor a facut o gluma, referindu-se la posibilitatea de a imparti o celula cu seful mafiei de arme romane " Fratii de arme sunt frati de cruce.....ei trebue sa ramana impreuna si la bine si la rau "
Orice comentariu este deocamdata de prisos,
Robert Horvath for Nippon Press
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/


No comments: