Thursday, March 24, 2011

BASESCU ARE ASIGURAT SCAUNUL ELECTRIC !

Domnule Voiculescu
Vreau sa transmit prin intermediul dumneavoastra felicitari domnului Gadea
pentru extraordinara emisiune de la Sinteza zilei 10 Intrebari pentru Presedintele Basescu.
In calitate de jurnalist de investigatie specializat in terorism si transport de arme vreau sa adresez si eu o intrebare Presedintelui Traian Basescu.

“Conform legislatiei romanesti orice export de armament poarta aprobarea si semnatura prezidentiala.
Rachete antitanc romanesti se numara printre armele din depozite secrete ale miscarii marxiste columbiene de gherila FARC (Fortele Revolutionare din Columbia) descoperite de armata columbiana, se arata intr-un raport al Grupului de analiza antiterorista Giat de la Bogota.
Serviciile de informatii columbiene au avertizat cu privire la interesul liderilor FARC pentru achizitionarea de armament de ultima generatie, in special rachete sol-aer IGLA-S24 .Intr-o intalnire din 26 ianuarie 2008, care a avut loc in Romania, un “locotenent” al celebrului traficant de arme Viktor Bout, furnizor de baza al FARC, a declarat ca Bout are 100 de astfel de rachete romanesti”disponibile imediat”. Declaratia le-a fost facuta unor agenti americani sub acoperire care s-au dat drept membri FARC, in cadrul operatiunii internationale conduse de agentia americana antidrog, , operatiune care a dus la arestarea lui Bout anul trecut, in Thailanda. Detaliile negocierii din Romania sunt amintite in mandatul de extradare transmis pe numele lui Bout de autoritatile americane in Thailanda.Potrivit unui articol publicat recent tot in cotidianul El Tiempo (in care au aparut si actualele dezvaluiri privind provenienta arsenalului FARC), gherila columbiana ar fi reusit sa achizitioneze 20 de astfel de rachete romanesti, capabile sa loveasca avioane sau elicoptere in zbor pana la altitudinea de 6.000 m.
DOMNULE PRESEDINTE BASESCU SUNTETI CONSTIENT CA INCERCAREA DE A OBTINE SAU EXPORTA RACHETE SOL AER CONFORM LEGILOR SUA CERE O PEDEAPSA OBLIGATOARE DE 30 DE ANI INCHISOARE. IAR EXPORTUL DE ASEMENEA RACHETE INTREBUITATE IN DOBORAREA HELICOPTERELOR ARMATEI SUA CER MANDATORIU SCAUNUL ELECTRIC ?

No comments: