Wednesday, November 11, 2009

CRIMA BASESCU ROUEN IN ATENTIA PRESEI FRANCEZE.

ATENTIUNE1
IN CURSUL ZILEI DE AZI AM REMIS PRESEI SI STATIUNILOR DE TELEVIZIUNE FRANCEZE SCRISOAREA ADRESATA PRESEDINTELUI FRANTEI NICOLAS SARKOZI. ACEASTA SCRISOARE TRANSMISA PRIN AMABILITATEA AMBASADORULUI FANCEZ LA BUCUREATI , DEZVALUE ACTIUNILE CRIMINALE ALE CETATEANULUI ROMAN TRAIAN BASESCU ,ACTUALUL PRESEDINTE AL ROMANIEI. TINAND SEAMA CA INTRE FRANTA SI ROMANIA EXISTA UN TRATAT DE EXTRADARE IN CAZURI GRAVE, AM CONVINGEREA CA PRESEDINTELE (INCA IN FUNCTIUNE) SA APARA IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ CAT DE CURAND. SPER CA SCANDALUL MONSTRU CARE VA IZBUCNI CA URMARE A ACTIUNII MELE, SA GRABEASCA ACEASTA PROCEDURA.
( fragment )
Traian Basescu a fost implicat in iarna lui 1982 intr-un accident de proportii, care a ramas in istoria marinei moderne. 37 de nave au fost incendiate in portul francez Rouen, iar Sena a fost poluata de nava condusa de actualul sef al statului, Despre acest eveniment din cariera sa profesionala, presedintele Basescu pastreaza tacerea, chiar daca la un moment dat si-a recunoscut vina si faptul ca a inselat autoritatile franceze.
Prezint si proba falsificarii probelor accidentului din 1981/1982, recunoscut chiar de Traian Basescu. In declaratia lui Basescu, acesta recunoaste faptul ca a falsificat probele unui accident din Portul Rouen pentru a se salva si a pacali statul francez. 
Incidentul provocat de capitanul de nava Traian Basescu s-a petrecut acum 27 ani. Era una din primele curse in calitate de capitan de cursa lunga ale lui Traian Basescu. . Pe Sena, in Portul Rouen, nava a luat foc la descarcarea incarcaturii.
Alte 37 de nave au luat foc, de asemenea. Imediat, francezii au realizat s ca focul a pornit de la nava actualului presedinte si au trecut la ancheta.
Basescu a stat 28 de zile la Rouen, pentru a le explica francezilor dezastrul creiat. A scapat doar dupa ce i-a mintit. “Legislatia franceza functiona corect. Adica nu trebuia sa dovedesc eu ca nu s-a produs poluarea de la mine, ci autoritatile franceze trebuiau sa dovedeasca ca s-a produs poluarea de la mine”, marturisea Basescu in 23 iunie 1998 intr-un interviu acordat postului de televiziune Prima TV.
In interviul citat, actualul presedinte recunoaste ca a ascuns probele vinovatiei sale in accidentul de la Rouen. “Am explicat organelor de Securitate (Ceausescu secret service ) ce s-a intamplat cu noi acolo si, acum pot sa o spun public, nu mai e niciun secret, am schimbat ceva in instalatie inainte sa permitem accesul autoritatilor franceze la bord, ceea ce a facut imposibila demonstratia, demonstrarea vinei noastre”, spunea Basescu.
SRISOAREA SI DOCUMENTELE AU FOST TRIMISE :
Europe 1
France 2
France 3
France 24
France 24
France 24
Fun Radio
LCI
M6
Radio France Internationale
RFO
TF1
Euro Investor
Google
Maire Info
Mediapart
Metro
Rue 89
Web Matin
Yahoo
1st Headlines
Big News Network
EIN News
Expatica
France Daily
French Culture Now
Index Mundi
Inside France
Moreover
Nabou
News Now
One World
Topix
Toqueville Connection
Yahoo
Courrier International
Le Libre Journal
Le Nouvel Observateur
Le Point
Le Revenu
L’Expansion
L’Express
Marianne
Paris Match
Valeurs Actuelles
Economist
La Croix
La Tribune
Le Figaro
Le Journal du Dimanche
Le Monde
Le Parisien
L’Equipe
Les Echos
L’Humanite
Liberation
Agence France Presse
Agence France Presse
Agence France Presse
Agence France Presse
Agence France Presse
Agence France Presse
Focus
News Press
PR Newswire
Reuters
L’Alsace
Dernieres Nouvelles d’Alsace
………..etc
Robert Horvath ziarist USA
http://www.devagallery.com

No comments: