Wednesday, November 11, 2009

EPOLETII LAUTARULUI CULIAN SI EDUCATORULUI BADIN

Numarul trecut al ziarului New York nu a aparut. Redactorul a lasat balta ziarul cu cititori cu tot fiind chemat la o intalnire de seful mafiei romane Traian Basescu.

In editorialul el ne-a asigurat ca biletul de avion, hotelul si mesele bogate au fost acoperite de statul roman din banii de taxe ale romanilor. Aceasta intalnira istorica intre un golan de port si un lautar de mahala a fost descrisa la o conferinta de presa la restaurantul Transilvania. Rezultatul acestei vizite la Palatul Cotroceni a fost preluarea totala a ziarului de catre securitatea cea noua si veche si eterna. Ma refer la seful direct al violonistului cultural dar fara cultura, consulul general Pavoni. Acest dinozaur extrem de batran al al securitatii, ramas de pe vremea tovarasului impuscat Ceausescu ( sef al intreprinderii de spionaj si comert exterior) este in spatele acestei vizite triumfale.

Fotografia de neretusat in care tambalagiul apare in postura de om de stat este un monument de nebatut al culturii ziaristice de tip manelist. La Bucuresti sa intalnit deasemenea cu ziaristul departamentului extern Andrei Badin. Manelistul pe numele adevarat Grigu care nu a terminat la zi nici macar o scoala de corectie, este atat de complexat de faptul ca agentul Badin a fost un fel de ajutor de educator la Liceul Energetic, ancat ia pus in sarcina acestuia, politica editoriala a publicatiei. Acesta a ordonat sa nu publice nici o propozitia despre scandalul mafiei armamentului in care este amestecata familia Basescu, iar urechistul sa executat.

Acest Badin nascut cam greu si nedorit, dezavantajat de soarta inca in faza de conceptie a primit o bursa de la securitate la cateva saptamani dupa revolutie si trimis in Elvetia sa se infiltreze in mijlocul familiei regale. Cu ajutorul unui infiltrat mai vechi fostul maresal al palatului Ion Mocioni Starcea este primul agent al noii securitatii care sa intalnit cu regele Mihai. Dupa aceasta vizita monarhica Badin devine din educator needucat ziarist. Acest turnator de scoala noua devine modelul nescolitului de la New York . Acum cateva saptamani am intrebat pe asa numitul editor Culian pe numele adevarat Grigu dece nu publica nimic despre dezvaluirile ziaristului Rosca Stanescu. Ma trimis la blogul unde Andrei Badin tocmai incerca sa dovedeasca ca acuzatiile impotriva lui Basescu sunt false. Probabil ca rasplata acestei atitudini intransigente a fost primit de omul suprem si tratat nu ca un turnator oarecare ci ca agent de elita. Aceasta vizita este de
un inalt simbolism. El anunta nu numai inchiderea ziarului New York Magazin ci si intoarcerea redactorului la meseria initiala .

Robert Horvah New York
www.devagallery.com

No comments: