Saturday, July 31, 2010

BRANDUL DE TARA " CEUSESCU, NADIA COMANICI , DRACULA SI DUPA PLUTONUL DE EXECUTIE.....BASESCU"

Sunt de meserie cineast . Locuinta si locul de munca este la Tokyo si New York.

Am avut ocazia impreuna cu sotia mea Kiyoko sa calatorim in jurul lumii.

Am fost peste tot intampinati si mereu si mereu urmariti de cele trei nume din titlu. Ele au intrat in constinta colectiva si nu pot fi scoase nici cu eforturi laudabile sau absolut imbecile ale semidoamnei Udrea.

De la soferul indian de tax transpirat din New York pana la omul de afaceri deorodantizat cu care bei o bere la un bar de pe Ghinza,discutia se duce si revine la cele trei nume a mitologiei mioritice,raspandite pe scala globala. Nu este scapare si orice iluzie in sens contrar esuiaza lamentabil. Aceste trei nume te urmaresc in existenta cotidiana si in somn.

Uneori discutia se duce spre Hagi ,dar valoarea actuala a fotbalului romanesc face mai bine sa taci din gura. A aparut totusi o sansa nesperata de imbogatire a repertoriului,

O sansa unica ca in patrimoniul national spre universalitate sa apara un alt erou, (al raului absolut.) numit Traian Basescu. ( singurul presedinte de stat care dat cu capul in gura unui arab chioscar si o lovitura la la plex unui copilas nevinovat )

Fotografia unui sef de stat membru al Uniunii Europene si NATO, legat la ochi in fata unui pluton de executie in toata regula ,nu in fata unor soldati saracacioasi

si cu mainile tremurande de emotie, ca la Targoviste poate creia un nou mit.

Atmosfera prerevolutionara din tara face ca dorintele neimplinite a maselor de bugetari si pensionari sa devina in curand realitate.

Cu alte cuvinte acest razboinic, care a indraznit sa declare razboi chiar propriului

sau popor va intra alaturi Dracula in istoria mioritica si chiar mai mult.

Deci in curand un nou brand de tara fara frunzulite si papadii. Un brand bazat pe gimnastica femenIna si eroi si dictatori autentici , CEUSESCU, NADIA COMANICI, BASESCU SI DRACULA. ..........Ordinea nu mai conteaza chiar deloc.

Robert Horvath cineast

http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

No comments: