Sunday, June 5, 2011

MAREA BATALIE A ROMANIEI INTRE UN SMECHER DE PORT SI UNUL DE CARTIER !

Mai multi comentatori si reprezentanti ai societatii civile atrag atentia lipsei personaltatilor reale in politica romaneasca. Intradevar sunt numai doi.....escu.
BASESCU SI VOICULESCU. Ceilalti nu conteaza sau vor disparea in curand.
Pentru a intelege caracterul luptei trebue inteles contextul politic. PDL va pierde alegerile si va inpinge Romania si mai adanc in faliment. Basescu se va intoarce pe cai mari si va fi .....Prim Ministru. Cu acest scenariu Voiculescu nu este de acord dorind acelasi post guvernamental. Castigatorul ea tot. Pierzatorul ia puscaria .Acesta este regula jocului politic romanesc care incepe sa fascineze.
Avem fata in fata doua personalitati extrem de puternice care in lipsa altora par niste giganti ai spatiului mioritic. Ei provin din clasa de comunisti si securisti care a preluat puterea dupa 1989. Nu sunt legati de culoarea rosie decat ca oportunisti. Extrem de ascutiti la minte ei sunt unsi cu toate alifiile balcanice.
Stau in fata in fata un interlop de port si un smecher de cartier. Smecheritul este
oricum poporul roman.
Singura mare deosebire care da avantaj mogulului este competenta economica.
. Cu mult noroc el poate scoate tara din prapastie. Basescu joaca mai bine cunoscand regulile si psihologia poporului care are nevoie de un tatuc sau un capitan de vas. Are todeauna o miscare inainte. Adversarii sunt derutati si le tremura izmenele in pantaloni. Presedintele a inteles ca USL nu are niciun raspuns pentru probleme si se va cufunda in curand ca si PDL. Bazat pe acest adevar Basescu joaca singur si joaca bine. Este un capitan de vas care paraseste primul vasul.
Voiculescu controleaza media iar Basescu controleaza serviciile. Voiculescu a citit mai multe carti in timp ce Basescu doar o carte....codul penal. Acest lucru
ai da un avantal strategic . Un intelectual smecher poate bate un marinar smecher daca schimba regulile jocului.
Este ca o partida de sah care nu se poate inchia remiza caci nu exista decat un post de prim ministru,........ in schimb puscarii sunt multe.

No comments: