Thursday, January 28, 2010

CRIMA SI PEDEAPSA.
 PRESEDINTELE BASESCU ANCHETAT IN FRANTA !

Consulat général de France à New York
Philippe Lalliot
Consul général
Stimate Domn
Trimit spre atentia dumneavoastra scrisoarea adresata catre Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. Unul din subiecte prezentate este incendiul din portul Rouen.
Actualul Presedinte Roman Traian Basescu este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze.

Incidentul a avut loc în iarna anului 1981. Traian Băsescu, pe atunci căpitan de cursă lungă de numai 3 luni, primise comanda navei „Argeş”. În portul francez Rouen, încărcătura navei a luat foc în timpul descărcării. Incendiul s-a extins la alte 37 de nave aflate în rada portului francez.

A urmat o anchetă. Traian Băsescu a stat aproape o lună la dispoziţia autorităţilor franceze. A fost chemat şi la tribunal. Nava românească a fost verificată şi echipajul a fost anchetat.

Abia după 17 ani, în 1998, Traian Băsescu, pe când era ministrul Transporturilor, a recunoscut, într-un interviu la Prima TV,Romania că incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul său. Mai mult, Băsescu a admis că a falsificat probele pentru a scăpa de sancţiuni.

După pentru dezastrul din portul Rouen, autorităţile franceze au cerut daune de aproximativ 12 milioane de dolari.

Domnule Consul General
Am fost sfatuit de autotitatile franceze sa va contactez pentru a afla stadiul anchetei deschise impotriva cetateanului roman Traian
Basescu.Va cer o audienta.
Voi fi onorat sa va intalnesc in urmatoarele saptamani. In jurul lui 20 Ianuarie plec in Japonia unde voi avea filmari timp de trei saptamani.
Cu deosebit respect
Robert Horvath-DEVA
Ziarist de investigatii. New York
Datele de contact personal pe http://www.devagallery
Va rog a binevoi a anunta primirea scrisorii.
RASPUNSUL FRANCEZ
IN CURSUL ACESTEI ZILE AM PRIMIT UN RASPUNS PRIN TELEFON.
AM PRIMIT ASIGURARI CA SCRISOAREA MEA A CATRE PRESEDINTELE FRANTEI A PRIMIT ATENTIA CUVENITA. SA PRECIZAT CA SA INCEPUT O ANCHETA PRELIMINARA SI CA VOI FI
TINUT LA CURENT CU DESFASURAREA EI.
Robert Horvath
Cititi despre crima de la Rouen pe http://devanewyork.blogspot.com/


No comments: