Thursday, October 14, 2010

SERVICIUL AMERICAN- REVOLTA IN SPP

Tensiunea din serviciul care asigura paza si protectia presedintelui si a demnitarilor a atins momentul critic Numirea generalului Lucian Pahontu la sefia SPP, a declansat exodul si revolta 400 de persoane au fost obligate sa paraseasca Serviciul pentru a face loc noilor acoliti . De remarcat ca in momentul de fata starea tensionata din interiorul SPP a atins momentul critic deoarece generalul Pahontu a reusit sa modifice organigrama SPP si, incet, incet, isi impune oameni adusi din MAI in toate posturile de conducere din toate sectiunile SPP. Cei încadrati sînt întrebuintati pentru strîngerea de fonduri în scop personal mai au sarcina si de a identifica societatile comerciale prospere si de a culege informatii privind cunoasterea actionarilor acestora. Avansarile în grad si promovarile în functie se fac dupa criterii arbitrare (pe baza de spaga, la recomandarea Palatului Cotroceni etc.), altele decît cele de performanta si pregatire profesionala.SPP a devenit un instrument politic în mâna lui Traian Băsescu Presedintele Romaniei , prin care acesta îşi controlează adversarii politici, . Generalul Alexandru Burian, locţiitorul directorului SPP, coordonează activitatea pe linie de informaţii si îl are ca principal executant pe colonelul Costin Nedelea, transferat de la SRI, Tensiunea din SPP se datoreste refuzul ofiterilor tineri de a accepta transformarea organizatiei intr-o garda pretoriana care sa apere Presedintele de furia maselor revoltate de masurile de austeritate promovate
de regimul de la Bucuresti. Revolta politistilor care au manifestat in fata Palatului Prezidential creiat panica in randurile ofiterilor superiori care se simt izolati luptand pentru o cauza pierduta, a unui sef de stat care a-si pierde legimitatea si sprijinul popular. O posibila revolta in randurile armatei este un alt motiv de ingrijorare.
SPP -CONTRABANDA DE ARME IN ATENTIA CIA
Generalul Alexandru Burian este unul dintre pilonii noii poliţii politice a lui Basescu. Pe vremea cand a fost incadrat la Directia de Informatii Militare, fiind implicat in urmarirea traficului cu arme, explozibili si substante periculoase, a stabilit relatii cu contrabandistii de uraniu, iar din functia pe care o are acum, contribuie din plin la traficarea fara probleme a uraniului, el este persoana care l-a conectat pe Băsescu cu Moghilovichi (celebrul traficant de uraniu pentru FARC)

No comments: