Tuesday, June 15, 2010

1989-2010 ISTORIA SE REPETA !

APEL CATRE SECURITATE !
Nu am nici-o simpatie pentru aceasta organizatie ci dimpotriva. Am scapat de infernala ancheta securitatii dupa un an jumatede ancheta fiind invinuit de inalta tradare. pentru transmiterea in occident a unui material filmat despre Ceausescu. Imediat dupa terminarea facultatii am fost trimis sa fac un film la Scornicesti . In sat a avut loc o nunta unde unde Ceausescu a vorbit in fata unor tovatasi despre .....o bomba atomica. Am scapat cu viata printr-o scrisoare adresata de Presedintele SUA. Carter.
In ancheta ( securitatea era divizata din 1977 ) am cunoscut " securisti buni " care au incercat sa-mi salveze viata " si cei rai " care se pregateu sa-mi puna streangul pe gat. Cu alte cuvinte am cunoscut securitatea pe pielea mea atat la figurat cat mai ales la propriu.
Cu toate acestea ma simt moral obligat sa spun doua mari adevaruri. fara de care socitatea romaneasca nu poate merge inainte,
- Securitatea a reusit sa cuprinda cu anumite exceptii elita societatii romanesti. Fiecare valoare a cestei tari a avut intr-un fel sau altu relatii cu securitata. Acest lucru sa intamplat atat in Germania lui Hitler sau Rusia lui Stalin.
- Securitatea a fost elementul hotarator in caderea si lichidarea lui Ceausescu.
In aceste zile asistam istoria se repeta, Basecu ca si Ceausescu a declarat razboi
poporului roman. Asistam la o atmosfera prerevolutionara asemanatoare cu cea din ...1989.
In serviciile romanesti se gasesc oameni de tote felurile....Gasim patroti si oportunisti, oameni tineri care nu au cunoscut comunismul alaturi de " vechea garda care are sansa de a-si sterge pacatele.
Cunosc de la sursa faptul ca " securistii " sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt lasati sa-si faca datoria devenind un fel de garda pretoriana a clicii Basescu.
In concluzie ma adresez fiecarui om de bine din servicille romanesti sa arate demnitate si sa se alature poporului mereu jignit si acum infometat, exact ca in 1989. Dumnezeu sa va ajuta sa gasiti calea cea dreapta .Cetateni acestei tari va vor intinde mainile si copii vostrii vor fi mandrii de voi !

Robert Horvath DEVA
Artist- New York

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

1 comment:

BuLLy said...

Buna ziua domnule Robert Horvath! Din intamplare am ajuns sa citesc postul dumneavoastra si mi-a atras atentia. Nu pot vorbi de ceea ce s-a intamplat inainte de '89 pentru ca atunci nici nu eram nascut. Insa ceea ce se intampla astazi in Romania este de neacceptat... Eu am 18 ani si va spun sincer ca nu stiu ce imi rezerva viitorul, spre ce facultate sa ma indrept pentru ca in cazul vreunui incident la scara larga sa pot pleca din tara. Imi doresc sa incep academia de politie, insa eu nu voi putea pleca atat de usor... Aici in Romania si sa vrei sa schimbi ceva nu poti. Cu asa zisele datorii pe care le are statul, eu sunt de parere ca in cativa ani vom ajunge sa vindem tara.