Tuesday, February 9, 2010

CINE A FOST SFANTUL TRAIAN ?

Corpul celui mai popular si mai controversat sfant al vremurilor moderne a fost expus public in Biserica Cotroceniului .20.000 de pelerini au stat la coada ore intregi pentru a arunca o privire corpului sfant cunoscut mai mult drept BASE sau Marinarul cel chior. Liturghia celebrata inainte de dezvelire, a fost transmisa live de televiziunea romana de stat, si de multe alte canale, printre care si Antena 3.
Prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor, Dan Voiculescu a declarat: "Astazi veneram corpul sau TRAIAN nu este numai un corp mort. Privind la ramasitele sale pamantesti ne aducem aminte de tot binele pe care l-a facut", il citeaza ziarul britanic The Independent, monitorizat de Rompres.
Traian Basescu a fost sanctificat de Papa Ioan Paul al II-lea, acm cateva zile in fata celei mai mari multimi pe care a vazut-o vreodata Piata Sfantul Petru din Roma. A fost salutat de milioane de oameni din lumea intreaga drept facator de minuni, iar micul oras
din sudul Dobrogei in care a trait si murit a devenit locul unui pelerinaj in masa si a prosperat deja in mare masura in urma acestui eveniment. La acest eveniment a participat si tovarasa sa de viata Elena Udrea.
SFANTUL TRAIAN a murit acum patru zile . In cursul zilei de ieri a fost exhumat, astfel ca starea in care se afla corpul sau sa poata fi certificata inainte de a-si gasi locul permanent de odihna. Cauza mortii este neclara, certificatul medical mentionand doar, o cantitate minima de sange in alcol.
Oficialii care au examinat corpul au declarat ca se afla ''in stare buna'', cu exceptia capului, o mare parte din acesta fiind redus la os. O echipa formata din oameni de stiinta din domeniul medical si biochimisti au lucrat de la exhumare pentru a aduce corpul la o stare prezentabila. Fata a fost acoperita cu o masca de ceara, comandata companiei care furnizeaza produsele de ceara Muzeului Madame Tussauds.
Traian este ortodox.Care este pozitia Bisericii Catolice? Dupa nopti nedormite ,indoieli si suspiciuni, conducerea Bisericii a adoptat pozitia ca nu trebuie combatuta reputatia si faima colosala a lui TRAIAN, iar singurul lucru ce trebuie facut este ca el sa fie BINECUVANTAT.

Corespondenta speciala de la Bucuresti pentru Nipon Press
by Robert Horvath Deva
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

No comments: