Friday, August 13, 2010

PRESEDINTELE ISRAELULUI PERES ROSTESTE ADEVARUL!

ISTORIA ROMANIEI INTRE ADEVAR SI MINCIUNA !
Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre perioade
ale istoriei, vremuri ale nazismului, România a ajutat la salvarea a 400.000 de
evrei, care au venit în Israel şi au ajutat la construirea acestui stat, dar
şi-au păstrat şi identitatea şi cultura şi dragostea pentru România”, a spus, în
enleză, Shimon Peres Presedintele Israelului. cu această ocazie, adăugând că doreşte să mulţumească pentru aceasta poporului român.



POZITIA MARESALULUI ANTONESCU, CARACTERUL UNIC AL SOCIETATII SI MAI ALES UMANITATEA ROMANILOR A SALVAT MAI MULT DE UN MILION DE EVTREI DE EVREI DE LA MOARTE.
DEPE TERITORIUUL ROMANIEI NU A FOST TRIMIS NICI UN ROMAN CATRE LAGARELE DE CONCENTRARE.
Cu ocazia vizitei de acum cateva in Romania Presedintele Israelului declara
intr-o conferinta de presa :“Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre perioade
ale istoriei, vremuri ale nazismului, România a ajutat la salvarea a 400.000 de
evrei,. Acest ultra important moment din conferinta de presa sustinuta de Presedintele Peres la Bucuresti a fost ignorat, fie cu buna stiinta, fie din incompetenta, de presa din Romania. Se stie rolul controversat jucat de Romania in timpul Holocaustului. Gestul sefului statului israelian de a multimi Romaniei pentru salvarea a 400 de mii de evrei are o greutate uriasa in procesul de reabilitare a Romaniei .

Daca cititi articolelele mele din New York Magazin veti observa o clara distinctie. Nu neg nici-o o clipa atrocitatile si responsabilitatea statului roman in primele 6 luni de razboi. Moartea unui singur om nevinovat este de de ajuns. Restul este o statistica. Enciclopedia iudaica ( care nu avea nici un interes sa minimalizeze lucrurile) mentioneaza 40.000 de victime iar comisia lui Wiesel aproape un milion .Raportat la populatie Romania depaseste cu mult chiar Germania lui Hitler prin crimele comise.
Antonescu a fost o personalitate complexa si contradictorie. Una din ciudatenile lui era impartirea evreilor in doua categorii. Pe cei din afara regatului ( Basarabia ) ai ura de moarte. Ai considera dusmani ai armatei si a statului roman. Ai numea " evreii lor ". Pe evreii din Regatul Romaniei ai considera cetateni onesti si ai numea " evreii mei "
Intr-o Europa ocupata de Hitler si cu trupe germane in tara apare un document absolut uluitor ( Sedinta a Consiliul de
ministrii ) : " Mi-am luat angajamentul sa asigur viata si libertatea evreilor romani si ma voi tine de cuvant ".
Nu stiu la exact la ce documente va referiti dar stiu ca seful propagandei naziste avea zeci de agenti la Bucuresti si acces la mai multe documente decat eu si dumneavoastra si chiar mai multe decat domnul Wiesel. Iata ce spune Goebels in jurnalul lui personal : M-am dus de mai multe ori la Hitler şi i-am spus că Antonescu conduce cu ajutorul duşmanilor noştri. Sub nasul nostru pleacă nenumărate vapoare cu evrei spre Palestina. S-a ajuns să se trimită alimente pentru evreii români din Franţa”
La noi totul se face dupa convenienta sau avantaje de moment. Dupa ce Iliescu
declara ca in Romania nu a avut loc Hocaust , pe baza exact exact a acelasi documente se ajunge peste doua luni la concluzii exact opuse. La noi negationistii asi dau mana cu maestrii exagerarii. In timp ce primii incearca sa convinga pe naivii ca toti evreii din Basarabia erau comunisti Comisia incearca sa conviga ca romanii sunt cei mai mari criminali din istorie. Todeauna au existat si vor exita evrei comunisti, dar majoritatea populatiei era formata din negustori. Nu cred ca ai asteptau cu bratele intinse pe sovietici sa le ea pravaliile si apoi sa-i trimeata in Siberia, cum de altfel sa si intamplat. Cum nu pot sa cred ca taranul roman ,elementul de baza a a armatei romane sa infaptuiasca exact in in aceiasi perioda de timp, crime cu mult mai numeroase dacat masina de razboi hitlerista, indocrinata si avand la dispozitie unitati SS specializate in operatii de "curatire". Sunt sincer convins ca specialistii straini majoritari evrei din Comisia Wiesel sunt oameni competenti cu inalte calitati morale. Niste oameni de bine care au cautat sa stabileasca adevarul. Acesti oameni cunosteau multe dar nu aveau cunostinte elementare despre istoria si mentalitatea romaneasca. Si deloc geografie. ASTFEL IN CONCLUZIA COMISIEI WIESEL SE SPUNE : "SA AJUNS LA ANIHILAREA INTREGII POPOLATII EVREIESTI DE PE TERITORIUL ROMANIEI DESI IN UNELE TERITORII EI AU SUPRAVIETUIT. ADEVARUL ESTE EXACT INVERS. TERITORIUL UNDE EVREII AU SUPRAVIETUIT ( CU EXCEPTIA ARDEALULUI DE NORD CARE ERA SUB CONTROLUL UNGURESC ) REPREZINTA EXACT TERITORIUL ROMANIEI ACTUALE.

Acum mai multi ani am scris un scenariu si am pregatit un film despre actul de la 23 August. El a fost facut de rege impreuna cu seviciul american. A trebuit sa ma documentez despre perioada anterioara intoarcerii armelor. Am citit sute de documente timp de doi ani. Am petrecut multe zile in biblioteci evreiesti si americane. Aproape fara voia mea am ajuns un specialist in domeniu. Am discutat cu martori ai evenimentelor, evrei care au trait sub Antonescu si ofiteri ai armatei romane.
Afirmatia ca elita societatii romanesti era pro germana si profund antisemita este falsa. Chiar antisemitismul lui Antonescu se poate pune sub semnul intrebarii. Incepand de la mama adoptiva si terminand cu logonica de la Londra in toate problemele care necesitau incredere sa bazat pe evrei. Doctorul, arhitectul, bancherul etc erau toti evrei . Antisemitismul lui Antonescu era de natura economica. In peroada antebelica si in timpul razboiului aproape toata puterea economica era in mana evreilor. Evreii erau majoritarii in meseriile specifice clasei mijlocii : avocati, contabili doctori si asa mai departe. Antonescu a incercat o "romanizare " adica trasferul de capital evreiesc catre cel romanesc. In cateva luni economia sa apropiat de colaps. Primi care l-au sfatuit sa o lase mai moale au fost germanii care aveau nevoie de stabilitate, mai ales ca petrolul romanesc era un element esential masinii de razboi.
La mai putin de un an Antonescu a tinut un important discurs in care a anuntat renuntarea la romanizare spunand ca " nu avem tehnicieni " si ca eforturile de sprijinire a frontului sunt prioritare.
Consecinta a fost ca pana la sfarsitul razboiui cu exceptia exproprierii unor proprietati agricole nimeni nu sa atins cu un deget de propritatile evreiesti. Aceasta caracteristica unica a economiei romanesti a fost ca tara sa aiba un nivel de trai acceptabil chiar si pe timp de razboi. Indraznesc sa spun ca periada antonesciana a fost o alianta intre puterea militara si politica a statului si puterea financiara si industriala a evreimii. Paradoxal pana la hotarire de a pune in aplicarea a solutiei finale adicarea licidarea populatiei evreiesti, Hitler a acceptat aceasta formula economica. El avea nevoie de liniste si petrol romanesc. Exista numeroase documente al ambasadei germane de la Bucuresti despre sfaturile Berlinului.
Pragmatismul lui Antonescu a mers atat de departe ancat nu sa atins nici de proprietatile anglo- americane. Aviatorii americani bombardand in jurul de Ploiesti sondele capitalistilor....evrei.
In aceste conditii pe teritoriul regatului Roman ( nu ma refer la teritorile recucerite in Rasarit ) nu putea fi vorba de Holocaust. Nimeni nu trebue sa nege suferintele evreilor si legile rasiste dar trebue sa tina cont de momentul istoric si de faptul ca trupele nemtesti erau in tara . In ultima istanta cel mai important lucru este ca evreii romani au supravietuit
Cel mai mare fals si cel mai periculos este afirmatia ca Romania a fost un stat fascist si ca societatea romaneasca a fost antisemita. La nivelul elitelor absolut fals. Dupa lichidarea legionarilor sa instaurat o dictatura militara moderata.
In apararea evreilor sa ridicat, monarhia, partidele istorice, biserica si cea mare parte a intelectualilor.
Antisemiti au existat si vor exista intodeauna. Un lucru este cert si verificabil ....Antisemitismul sub regimul lui Antonescu era inferior societatii romanesti de astazi. Nu ramane decat sa discutati cu martori oculari.
Confuzia continua. Antonescu ia lichidat pe legionari. Romanii au facut un gest unic in istorie. Intr-o tara in care erau trupe germane NU A PLECAT NICIUN EVREU ROMAN CATRE LAGARE DE CONCENTRARE. Adevarul istoric nu poate fi negat si reinterpretat dupa convenienta. Statul Israel a fost creiat in mare parte la inceputuri din evrei din Romania. Dupa actiunea Margareta din Ungaria 1 care a insemnat neutralizarea lui Horty, ocuparea tarii de catre germani si trimiterea catre lagarele mortii a tuturor evreilor ( inclusiv din Ardealul de nord ) sa trecut la Margareta 2. Antonescu a fost chemat la Berlin pentru a fi arestat. Dupa cateva amanari sub pretextul de a fi bolnav Maresalul sa intalnit cu Hitler. I sa pus pe masa un dosar legat in piele rosie. Ei continea dosarul tradarii, adica toate incercariile de a semna o pace separata cu rusii si aliatii occidentali.I sa cerut DESFINTAREA MONARHIEI SI PREDAREA INTREGII POPULATII EVREIESTI. Antonescu a cerut 5 minute de gandire. Sa reintors.
A REFUZAT. Datorita acestui gest populatia evreiasca din Romania a supravietuit. A fost lasat sa se intoarca in tara si deteriorarea situatiei de pe front a facut ca intentiile germane sa nu fie pus in aplicare. SALVAREA INTREGII POPULATII EVREIESTI DE PE TERITORIUL REGATULUI ROMAN REPREZINTA UN MOMENT UNIC IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL SI POATE A INTREGII ISTORII A UMANITATII. Istoria este facuta de invingatori si nu de invinsi. Nu este rolul meu nici de a ridica o statue a lui Antonescu nici de a o darama. Ma refer numai prin documente la adevarul istoric. Nu pot admite ca copii israelieni pe buna dreptete sa fie mandrii de infaptuirile pariintiilor lor, care au creiat din desert o gradina. In timp ce copii romanilor sa invete ca bumicii lor au fost criminali si sa se intoarca de la scoala plangand. ISTORIA TREBUE RECUPERATA. ATAT CAT TRAIM IN MINCIUNA SI LIPSA DE DEMNITATE NU EXISTA VIITOR. Int-o zi faptele romanilor vor aparea in cartile de istorie si intreaga lume va afla adevarul. Cu riscul de a ma repeta. ROMANII AU CREIAT UN MIRACOL UNIC IN ISTORIE SI POT FI PE DEPLIN MANDRII DE EL.
DIFERENTA INTRE ANTONESCU SI HORTY
Ion Antonescu a fost a fost un om plin de demnitate si de un curaj nebun. In Europa au fost salvati, un copilas, doi batranei , un agent parasutat de catre aliati. Antonescu a salvat aproape de la o moarte sigura peste un milion jumate de evrei. Nu exista in toata istoria celui de al doilea razboi mondial un document care sa atinga prin maretie si daca vreti poezia sacrificiului cel semnat de guverul roman ( la ordinul maresului ), in care se cere scoaterea din lagarele de concentrare naziste a evreilor romani si predarea lor catre autoritatile romane. Stia ca nu are nici-o sansa dar a facut-o. Poiezie, nebunie, curaj si demnitate. In acest sens cred ca Ion Antonescu a fost un mare si adevarat poet. Un poet care a dat glas umanitatii romanilor. Acum cativa ani autoritatle maghiare l-au reinmormantat pe Horty. La ceremonie au participat rabini din toata lumea. Supravietuitori i-au laudat curajul in incercarea nereusita de a salva evreii unguri. Antonescu in schimb ia salvat pe evreii din regatul Romaniei si a fost impuscat ca un...caine.


Robert Horvath DEVA
Cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Cotidianul post :
Va felicit, dle Horvath!00:36:24, 14 Aug 2010
ion romanul : Va felicit pentru admirabila pagina de istorie adevarata, dle Horvath. Va felicit pentru rabdarea, tinuta stiintifica si patriotismul dv. Slava Domnului ca mai exista si oameni ca dv., care se bat pentru Adevar. N-ar fi stricat sa-l citati si pe Rabinul Alexandru Safran, Dzeu sa-l odihneasca, cel care a povestit cum i-a salvat martirul Ion Antonescu pe consangenii sai. Nu ma indoiesc ca, intr-o zi, minciunile politice ale Comisiilor Wiesenthal si Wiesel vor fi puse la stalpul infamiei, acolo unde le este locul.
ContraPro0
Felicitari ROBERT HORVATH01:34:38, 14 Aug 2010
Dani Ene : Felicitari domnule ROBERT HORVATH !!! sunt pasionat de istorie si va dau dreptate in tot ceea ce ati afirmat. pe langa cele spuse de dvs vreau sa mentionez ca lagarele evreiesti din Romania erau LAGARE DE MUNCA . era normal sa ii plaseze / sa ii tina sub evidenta pe strainii (evreii) intrati clandestin in tara fara acte legale , mai ales in situatie de razboi. Pt cei care nu sunt informati , exact cum a spus si dl ROBERT HORVATH incercati sa vb cu oamenii care au luat parte direct la evenimentele petrecute intre '39 si '46 chiar. Lagarele de munca erau "raiul pe pamant" nu numai pt un evreu din afara granitelor , ci si pt un evreu roman din simplu motiv ca nu erau trimisi pe front sa moara in lupta si doar erau scosi la ora 5-6 dimineata la munci specifice/fizice iar seara erau adusi din nou in acele LAGARE DE MUNCA unde aveau mancare asigurata si un loc un sa doarma ! TOATE ACESTEA PE TIMP DE RAZBOI !!! in timp ce bunicii strabunicii nostri erau in primele linii !!! DL ROBERT HORVATH as vrea sa imi da ti un semn la adresa eneionutdaniel@yahoo*editat* pt a ma ajuta cu mai multe infor*editat* deoarece am vazut o persoana documentata de la care pot descoperii mai multe infor*editat* despre evenimentele petrecute in acele vremuri . Va multumesc

No comments: