Monday, August 16, 2010

SOLUTIE DE A SCOATE ROMANIA DIN FUNDUL PRAPASTIEI !

MOGULULE ECOMOMIC
REPET TOATE PROPUNERILE DUMNEAVOASTRA DE NATURA ECONOMICA TREBUE IMPLIMENTATE DE UN OM COMPETENT. OPINIA EXPERTILOR AMERICANI SI JAPONEZI CU CARE AM AVUT SANSA SA DISCUT CONVERG IN ACEASTA DIRECTIE. Unchiul sotiei mele Kiyoko a fost rectorul facultatii economice din Osaka. El a pus bazele teoretice “miracolul economic japonez. Asfel se explica dece in familia mea sunt multi diplomati si economisti de prestigiu. Unul din ei varul sotiei mele este KIYOSI KODERA probabil a doua persoana ca importanta la Banca Mondiala. Acesta cunoaste perfect situatia economica a Romaniei.
Kiyoshi Kodera to lead World Bank/IMF Development Commit man called Japan's ''Mr. Development,'' who is known for his expertise in the field, is set to take up a key World Bank post in mid-February, working with finance ministers across the globe to tackle pressing issues such as the spread of avian influenza and energy efficiency, reports Kyodo News (Japan).Kiyoshi Kodera will become the first Japanese to serve as executive secretary of the Development Committee, a joint ministerial panel of the World Bank and the International Monetary Fund that addresses development issues. The job requires close coordination with World Bank
DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE VALIDATA DE CEI MAI IMPORTANTI EXPERTI ACTIALA
COMDUCERE A ROMANIEI ESTE ABSOLUT INCOMPETENA DUCAND ECONOMIA ROMANIASCA IN FUNDUL PRAPASTIEI. UNICA SOLUTIE ESTE UN OM CARE COMBINA
COMPETENTA ECONOMICA CU CEA POLITICA. PROBABIL CA SINGURA SANSA CARE SA SCOATA ROMANIA DIN CRIZA ESTE UN GUVERN "MOGULIAN" CONDUS DE DAN VOICULESCU.

Robert Horvath DEVA ziarist New York -Tokyo
http://devanewyork.blogspot.com/

http://devanewyork.blogspot.com/


Romania Economy 2010
SOURCE: 2010 CIA WORLD

Economie - prezentare generală:
România, care au aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, a început tranziţia de la comunism in 1989, cu o bază industrială în mare parte învechite şi un model de producţie în concordanţă cu nevoile ţării. Ţară a apărut în anul 2000 dintr-o recesiune, datorită pedepsi de trei ani, la cererea puternică pe pieţele de export ale UE. consumului intern şi de investiţii au alimentat puternică creştere a PIB în ultimii ani, dar s-au dus la dezechilibre mari de cont curent. Câştigurile macroeconomice din România au început abia recent să stimuleze crearea unei clase de mijloc şi adresa sărăcia generalizată din România. Corupţia şi bandă roşie continua să handicap mediul de afaceri. Inflaţia a crescut în 2007-08, provocat in parte de cererea consumatorilor mari şi a creşterii salariale ridicate, creşterea costurilor de energie, o secetă la nivel naţional care afectează preţurile produselor alimentare, precum şi o relaxare a disciplinei fiscale, dar a căzut în 2009, ca urmare a recesiunii mondiale . creşterea PIB-ului din România a contractat semnificativ în ultimul trimestru din 2008 în calitate de ţară au început să simtă efectele unei recesiuni globale în pieţele financiare şi comerciale, şi PIB a scăzut de aproape 7% în 2009, şi a şomajului sa dublat.

No comments: