Wednesday, August 18, 2010

ROMANIA MEDICAL TERORISM !

REUTERS
ROMANIA MEDICAL TERORISM
Over the last 20 years, 160 British health professionals have made 267 visits to Romania under the auspices of Medical Support in Romania, a charity which provides equipment and training. Bemused by this, a young Romanian asked me why such numbers want to go to Romania, when young Romanians in their droves want to leave.
Corupţia endemică este un factor din spatele Exodului; în timp ce căldura, generozitatea şi ospitalitatea poporului român se află în spatele a se bucura de cei care merg acolo. Poporul român nu merită corupţia endemică care este atât de catastrofale pentru ţara lor.
Darea de mită sub masă pentru medici – şi, în unele cazuri, personalul spitalului, altele – este comună pentru aproape toate teritoriile din fostul bloc sovietic. “Practica de” plăţi neoficiale “pentru medici pentru egali îngrijire mai repede şi mai bine 5 – 30 la suta din totalul cheltuielilor de asistenţă medicală în majoritatea ţărilor din regiune”, a declarat un articol în Mc FIinLey Quarterly 20I0 Special Edition, Directii globala.
Omniprezent CORUPŢIEI
Un raport de 621 de pagini de Health Institute în 2010, a declarat că serviciul de sănătate din România a fost “cotat ca fiind cea mai coruptă instituţie în funcţie de experienţa cetăţenilor”

ROMANIAN MEDICAL SISTEM – DEFINITIVE COLLAPS
Robert Horvath for Nipon PRESS
For years, Romania’s health care system has struggled to cope with underfunding.
Most hospitals in the country are in debt and even large university hospitals often lack basic supplies, such as surgical gloves and antibiotics, forcing patients to pay for such amenities out of pocket

Multe clădiri sunt în nevoie grave de reparaţii şi igienizare. Condiţiile – dintre care majoritatea japonezilor nu ar putea imagina – sunt ascunse pentru mass-media. Imaginaţi-vă ruginite instrumente chirurgicale, paturi ruginite de examinare, crăpate şi ziduri umede, toalete murdare şi, ocazional, gandacii de bucatarie.

Acestea pot fi exemple extreme, dar este mai puţin adevărat că, pentru o ţară a Uniunii Europene în secolul 21, care a reuşit progrese în multe alte sectoare ale economiei şi societăţii, de asistenţă medicală continuă să rămână în mod semnificativ în urmă.
Ţara a avut un sistem de asigurare obligatorie de sănătate care să acopere toţi cetăţenii începând cu anul 1998, administrat de o asigurare de Casa Naţională de faptul că serviciile de contracte de la furnizori. Dar sistemul este cronic subfinanţat recunoscut şi ineficientă în alocarea resurselor.
Marea problema este exodul de creiere medicale cu care se confruntă România, care are acum unul dintre cele mai mici rate de medici pe populaţiei în Europa. Colegiul Medicilor din români au raportat că mai mult de 4000 de medici – cea mai mare parte medici junior – au emigrat din anul 2007, reprezentând aproape 10% din medicii din ţară.
Principalul motiv este financiar: salarii pentru tineri medici din România sunt de 10 la 15 ori mai mică decât în Europa de Vest şi de scăzute în comparaţie cu salariul mediu român. Un rezident în România de obicei câştigă € 200, în comparaţie cu salariul muncitorului mediu de € 320.
“Nu vreau să plece din România, familia şi prietenii mei”, spune un medic tanar, care a solicitat anonimatul. “Dar e umilitor să plătesc facturile la vârsta de 35 de ani, după ani de formare profesională şi munca în spital.”
Condiţiile de muncă sunt, de asemenea, un factor. “Vreau să am resursele necesare pentru a practica medicina reale, fără a avea grija ca medicamentele de bază nu sunt disponibile în farmacia spitalului sau CT este rupt”, adaugă el.
Exodului creierelor a fost alimentată de cererea de medici în multe ţări din Europa de Vest, în special în Germania, Franţa şi mai multe naţiuni nordice. intrarea din România în Uniunea Europeană în 2007, a făcut mai uşor pentru aceste ţări să importe medici români care doresc să se mute. În octombrie 2009, Bucuresti a avut loc un targ de locuri de muncă medicale în care mai mult de 2000 de locuri de muncă din întreaga lume au fost de până pentru ia.
Scădere a forţei de muncă a lovit cel mai greu în zonele rurale şi oraşele mici în cazul în care condiţiile de muncă sunt cele mai dificile. marile centre universitare, deşi, în continuare suprapopulate cu medici în cele mai multe specialitati. O alta problema majora sunt plăţile informale la medici pentru serviciile lor.
Medicii găsi de compensare atractiv din cauza salariilor mici. Dar, plăţile au avut un impact dramatic asupra echitatea accesului la serviciile şi imaginea publică a medicilor. Pana în prezent, guvernul nu a luat măsuri să anuleze această practică.
Intr-o măsură comparativă a 33 sisteme europene de sănătate, România a ocupa locul doi din partea de jos, deasupra Bulgaria, Este locul în partea de jos a rezultatelor de sănătate, rata mortalităţii infantile, fatalitate inima, deces prin cancer. Boli care pot fi prevenite şi ani de viaţă pierduţi.
“Spitalele româneşti trebuie să fie considerate ca societăţi de servicii profesionale, acordându-se medicilor şi altor categorii de personal salarii decente de muncă ,fara ca a pacienţiii sa plateasca medicii cu plăţi suplimentare sub masă. Spitale si clinici ar trebui să primească finanţare bazată pe performanţă – nu subvenţii bloc “, spune dr. Arne Konnen, director al Euro Health Organisation.
Robert Horvath ziarist New York -Tokyo
http://devanewyork.blogspot.com/


1 comment:

Starea NATIUNII said...

Doresc sa anunt lansarea site-lui MISCARII: 6 Decembrie 2010 - Zi de DOLIU POLITIC.
Pe site veti gasi motivatiile acestei initiative si bannerele cu care puteti promova miscarea.