Wednesday, April 11, 2012

BOUT 25 DE ANI....BASESCU 25 DE ANI = 50 DE ANI IMPREUNA

Saptamana trecuta cel mai mare traficant de arme din istorie a fost condamnat la 25 de ani la New York.
 El transporta arme romanesti in jurul lumii. Urmeaza in curand Basescu. Procesul va incepe la sfarsitul
 anului. In procesul lui Bout a fost citat ca martor. El a semnat sub juramant un chestionar cu 23 de intrebari adresate de procuratorii americani, cu ocazia ultimei vizite in SUA. De la martor la inculpat este
 un singur pas.
               
            BASESCU -BOUT : A CRIMINAL CONECTION 
       "ROMARM FURNIZOR PENTRU AL QUEDA SI  TALIBANIi"
                        
 "Washington Post",
 citand ofiteri FBI specializati in lupta antiterorista, preciza ca Victor Bout, fost ofiter rus anchetat pentru trafic de armament in favoarea retelelor teroriste din Orientul Mijlociu si Africa, isi procura arme si munitii din tarile fostului bloc sovietic, cu precadere Romania   "Reteaua lui Bout este unica - au declarat anchetatorii americani si britanici - din cauza abilitatii sale de a livra arme sofisticate oriunde in lume", scria "Washington Post", mentionand ca fostul pilot sovietic a facut nenumarate tranzactii cu talibanii si reteaua terorista Al-Queda. Sanjivan Ruprah, un veros afacerist kenyan si "mana dreapta" a traficantui de armament Victor Bout, a fost arestat in Belgia, Potrivit anchetatorilor, Ruprah a oferit informatii deosebit de valoroase, din interiorul cartelului mafiot, precum si modul de operare al ramificatiilor retelei.
Desi ii promisesera imunitate in schimbul informatiilor despre Bout, autoritatile americane l-au retinut pe Sanjivan Ruprah. In timpul anchetei, referindu-se la Romania, el a declarat: "Aceasta a fost alaturi de Bulgaria, una dintre tarile care il alimentau pe Bout". Kenyanul a dezvaluit ca, dupa ce primea armamentul solicitat, Bout il livra arme de la Romarm in special talibanilor si teroristilor din Al-Queda. De altfel, fostul ofiter sovietic facea afaceri si cu Emiratele Arabe Unite, Filipine si cu fortele rebele implicate in diferite conflicte de pe continentul african. Ruprah a marturisit ca s-a ocupat personal ca, in schimbul armelor, Bout sa primeasca diamante din Congo, Angola si Sierra Leone. Dupa acuzatiile aparute in presa americana, autoritatile romane s-au intrecut in a da dezmintiri peste dezmintiri. Un raport al serviciului secret belgian arata ca Bout a vandut, numai in Afganistan, arme de calibru mare de peste 50.000.000 de dolari. Armele au fost destinate atat talibanilor, cat si gruparilor ostile regimului de la Kabul.
Raport by Robert Horvath USA

 CITITI POSTAREA ANTERIOARA : http://devanewyork.blogspot.com/2012/04/daca-treci-prin-casa-mortii-o-carte.html

DACA TRECI PRIN CASA MORTII ! O CARTE SEZATIONALA DESPRE ROBERT HORVATH APARE IN SUA ! NEW YORK TIMES : " UN DOCUMENT ISTORIC CARE SE CITESTE CA O CARTE DE AVENTURI " !

No comments: